Härliga söndagmorgon!

Jag älskar att vakna utvilad tidigt, tidigt, då när det känns som att morgonen inte riktigt har vaknat än. När det är tyst och lugnt och omvärlden inte riktigt har börjat röra på sig än. Går man ut på en promenad då kan man nästan känna lugnet som finns på landet. Det kommer visserligen inte ens i närheten egentligen, men det är liiite närmare än vad det är i vanliga fall. Jag saknar landet väldigt mycket, det är stor skillnad på att ha skog och tyst och lugn precis utanför dörren och på att bo i en lägenhet, alltid höra brus från bilar och vägar och inte hitta en lugn plats där man kan lyssna på tystnaden och skogen. Går man ut på en promenad här så är det nästan ett måste att ha hörlurar och någon musik i öronen för att stänga ute bruset och känna något form av lugn. Det är lite sorgligt faktiskt. Allt var inte bättre förr men jag är övertygad om att det var fler och bättre möten mellan människor förr. Innan internet och innan alla mobiler som alla (mig inkluderat) går och tittar på hela tiden. Man varken ser eller möter varandra längre. Individualiseringen har i vissa aspekter gått aaalldeles för långt. DET är sorligt.

Nu till lite mindre sorgliga saker! Min kofta är nästan klar nu, är bara en knäppkant och knappar kvar men det får vänta till i morgon. Vill inte göra någon knappkant förrän jag har köpt knappar så arbetet får vila lite i någon dag.

 

 

Så igår fick jag påbörja nästa kofta istället, man kan ju inte gå sysslolös :P

Nästa projekt är en rosa enkel kofta i mosstickning. Man börjar sticka hela tröjan nerifrån innan man delar upp den för bakstycke samt vänster och höger framstycke.

 

Lite mörk bild men det blir lätt så med en mobilkamera :)

 

Liten hund ville komma och leka när kameran var framme

En ledig dag

Idag har jag verkligen haft en sån där ledig dag utan några måsten. Började dagen med en liten promenad och ett långt varmt bad. Sen har jag mest lallat runt här hemma. Inte riktigt orkat klä på mig, stickat, pillat lite på gitarren, lyssnar på de gamla avsnitten av Roll-on med Mia och Klara och suttit en hel del med filtar på mina mysiga, rosa mattor. De används alldeles för sällan och det måste bli ändring på det!
Arbetet med min stickning fortgår och nu kan man till och med se vad det ska bli :)

 

Nu är det oket, en knappkant och att sy ihop alla sömmar som är kvar. Ska försöka sitta med det en hel del ikväll också, så i alla fall större delen av oket blir färdigt. Oket kommer vara med omvänd slätstickning och med lite rosa ränder :)

Min lediga dag till ära så tänkte jag att jag skulle passa på att unna mig lite godsaker också. Tyvärr så såg och lät det godare än vad det var.

 

 

Bakelsen var förstås väldigt god! Lite mycket grädde dock så vovven blev lycklig när hon fick en massa :P Sen var det en biskvi med hallon och den lilla formen var det chokladbrownie och hallonmousse i. Hur gott låter inte det?! :) Tyvärr så lät det som sagt mycket godare än vad det var. Hallonsmaken var i båda två alldeles för söta och smakade lite mycket "tillgjort" eller vad man ska säga. Så det var lite tråkigt. Jag vet ju att det alltid blir bäst när man bakar själv och jag funderade både idag och igår på om jag skulle ställa mig och röra ihop något gott. Men det är sååå fruktansvärt tråkigt att baka bara till sig själv. Då ska man antingen slänga en massa eller äta tills man spyr på det. För i frysen har jag ju ingen plats och inte har jag velat bjuda hit någon heller. Ibland blir man ju sådär osocial mot andra och känner att man bara vill ha sitt eget sällskap några dagar. Ja, mitt eget och hundens då såklart! :)

Men nu efter några dagar hemma så känner jag mig redo för att ge mig iväg till skolan i morgon för att lämna in mitt paper som blev klart igår förmiddag. Det är tur att pengarna är slut, för det suger lite i shoppingtarmen. Matpengarna är ju visserligen kvar, jag får shoppa en massa mat då istället :P

Nääh, nu är det dags att sluta svamla en massa och sätta igång med lite matlagning så man kan slå sig ner med stickningen sen igen :)

 

Swooosh

Det finns många saker som kan säga swoosh och det kan vara både bra och dåligt. Om man ska gå eller om man kommer tillbaka från att man har gjort ett ärende så kan det säga swoosh, det kan säga swoosh när man åker till någon. Men tiden också säga swoosh på ett dåligt sätt, tiden rinner ut för ett samtal till exempel. Då vill man helst inte att det ska säga swoosh, utan då vill man att det inte ska gå så himla snabbt.

Idag har det sagt swoosh på ett bra sätt! Förmiddagen har flugit förbi och jag har fått så mycket skrivande gjort på mitt paper att jag tror jag är klar nu. Den känslan är alltid skön. Både känslan av att det flyter på och går bra och känslan av att man är färdig :)

Men då kommer dock mitt nästa problem. Jag fick helt plötsligt en hel dag över och inte bara det, hela morgondagen är också helt tom. Några måsten och borden finns det ju som alltid, men den här gången är de mer av vardaglig art. Det finns inget pluggande jag har att göra förrän jag har fått mina böcker till nästkommande kurs. Jag blir alltid väldigt glad när det blir såhär och känner att "fan, jag är faktiskt ledig!", men i nästa stund så känner man lite sådär att "jahopp, ledig ja... vad gör man då?". Ledighet gör en lite förvirrad när man inte är van vid den. Man vet liksom inte riktigt vad man ska göra med den. Men sen har ledigheten också sagt swoosh och förhoppningsvis känner man sig nöjd med vad man hittat på. För inte kan man slösa bort en ledighet? Gör man ingenting så är det ju just det man behöver göra och mår bäst av. Att göra ingenting kan också vara en välutnyttjad ledighet.
Själv så ska jag nog fylla min ledighet med garn, hoppas på lite sol (kanske är för mycket begärt) så man kan ta en såndär promenad i solen som man blir så glad och energifylld av, sen så ska jag kanske pilla lite på gitarren... jag har hört att det är något man borde göra.

Ojoj, nu blev det ju en himla massa ledighets-planer här! Mycket som kan göras när man väl kommer in i ledighetstänket :)

PlugghjälpenIdag har min lilla lurviga plugghjälp legat på mattan nedanför skrivbordet och sovit med en halvt massakerad rosa bläckfisk som huvudkudde. Hon går inte särskilt långt ifrån matte och helst av allt hade hon legat i mitt knä hela dagen. Det blir dock lite svårt för en annan att skriva då :P
Idag har jag fått en hel del gjort och det är alltid lika skönt. Och såhär på eftermiddagen blir man lite mosig i huvudet och fokuset sjunker något enoormt. Då är det alltid bra att nöja sig med det man fått gjort (för det har ju faktiskt varit ganska mycket), lägga ner arbetet och ta nya tag i morgon.

Nu blir det ett varmt och skönt bad innan det är dags för disk och matlagning :)

Morgonstund har guld i mun?
Såhär ser det ut hemma hos mig just nu. Har faktiskt förflyttat pluggandet från fåtöljen och till skrivbordet idag. Man sitter visserligen mjukt och skönt i fåtöljen men mitt fina skrivbord används alldeles för sällan. Och idag när det inte ska läsas något utan bara skriva skriva skriva så passar det ju ypperligt att sitta här! :)

Det känns som att dagen kommer bli lång, det kommer bli träsmak i baken så jag saknar min fåtölj och jag skulle gärna sätta mig och sticka istället. Men here it goes! Nu ska det skrivas :)

Att hitta ett lugn

Det är så viktigt att hitta något som kan sakta ner tillvaron lite. För mig som har så lätt för att stressa upp mig med tankar om att jag "måste göra det och det och det och det... snabbt snabbt, helst allt samtidigt" så är det så oerhört viktigt att kunna sakta ner och hitta ett lugn. Och jag har faktiskt hittat ett väldigt smidigt och enkelt sätt, meditation.

Att sätta sig ner någonstans, oftast brukar det bli på sängen eller på en av mina lurviga, gosiga mattor, hitta någon skön meditationsmusik och sedan bara sitta, blunda och andas. Och det behöver inte vara en lång stund så det är verkligen en tid som man kan ta sig.

Det häftigaste för mig är när man sedan slår upp ögonen igen. Då känner jag verkligen ett lugn som jag har svårt att hitta till annars och världen känns ljusare och en liten såndär känsla av att "allt kommer ordna sig" infinner sig. Det känns lite som jag tycker att det borde kännas när man vaknar på morgonen. Mitt problem är att så fort jag vaknar så sätter hjärnan igång och räknar upp alla måsten och borden och den skapar checklistor över vad som ska göras innan man får tillåta sig att slappna av. Då hjälper meditationen mig att sakta ner min hjärna från att vara helt hyper till lite mer slowmotion, man blir en sengångare ...fast på ett bra sätt såklart :)

Så mer meditation åt folket!

Ibland hinner man bara inte med

Dagarna flyger på i en jävla fart ibland och har man spenderat helgen och lite till hemifrån så känns det ännu mer som att det flyger iväg. Men mycket har blivit gjort! ...kanske inte så mycket skolarbete, det känns snarare som att man nästintill ligger efter men det där löser jag som alltid :)

Stickning har det blivit i alla fall, är färdig med hela baksidan, vänster fram och håller nu på med höger framBrun framsida (nej, ingen ärm som vissa tycks tro), med en inbyggd ficka som man gör direktEn rooosa ficka bidde det. Visserligen ganska ljus, men trots allt rosa :)

Så lite stickning har jag fått undan, men känns som att jag ska öka på takten där lite nu. Det blev ju inte så mycket stickat som det var tänkt i helgen. Men man har inte sån stor lust att roa sig med stickning när man sitter och plågas med sitt hår. För NUUU har jag dreads!
Det var visserligen länge sen jag bestämde mig för att skaffa det men nu äntligen i helgen var det dags. Så det blev en massa hårpill/plågande, supertrevligt sällskap och helt enkelt en skön helg hemifrån! Sånt behövs verkligen ibland. Och jag kände att det verkligen var dags, så mycket som jag sitter hemma eller jobbar på helgerna. En välbehövlig paus. Nu är bara utmaningen att ta tag i vardagen igen som jag så gärna låter bli om jag kan ^^Spretiga men fina dreads! ...jag brukar dock ha ett helt ögonbryn ;)

Regnbågsbarnet

Funderingar, te, livet, kärleken, kroppsmodifieringar och en himla massa garn

RSS 2.0