Människor alltså...

Världen är så full av lögnaktiga människor. Och jag är naiv och tror gott om alla... jag vet inte om det är rätt eller fel av mig. Människor fötjänar extra chanser. Men det är ju även för mig det förstörs när de inte tar tillvara på chansen de får. Ger man människor chanser hela tiden så bli man väl kanske tagen förgivet tillslut. Men jag kan inte sluta tro gott om människor, även om det till och från gör mig väldigt väldigt ledsen.

Soliga fina dagar gör själen glad!

Även om man mest bara sitter inne och skriver och/eller läser dagarna i ända så värmer solen gott inuti. Himlen är blå, solen skiner in genom fönstret och man försöker att inte tänka på allt det där tråkiga som finns. Istället får man fokusera på det glädjande och värmande som solen medför. Sen kan man alltid önska att den gav en lite disciplin och motivation också så det skulle säga swoosh med allt det där tråkiga som finns på att-göra-listan.

Lite stickning har jag i alla fall hunnit med :)

 

 

Nu har det hunnit bli en liten väst av det hela. Det känns som den här stickningen har gått väldigt långsamt, men det blir så när det är annat i vardagen som tar mycket tid. Nu blir det dock en ofrivillig paus i det hela eftersom jag inte hade stickor till ärmarna hemma och plånboken för tillfället är lite tunn.

Men det finns alltid lite annat småpill att pyssla med! :)

Internationella kvinnodagen

Det verkar varken bli hackat eller malet de här dagarna. Får inte riktigt något nyttigt gjort men gör inget onyttigt heller. Jag vet faktiskt inte vad jag gjort de senaste dagarna. Det kan nog ha varit lite för mycket tankar och funderingar i rörelse. Mycket på en gång och inte får man någon vidare rätsida på något av det.

Inatt var det fullmåne. Den är så vacker och har någon dragningskraft som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Och så känner man sig lite som en varulv när man tänker på hur den faktiskt påverkar mig. Humöret blir lite konstigt och det blir inte mycket till sömn alls på grund av alla drömmar.

Men jag gillar verkligen månen, den är vacker och den utsrålar en verklig styrka. Vilket är passande såhär på den internationella kvinnodagen. Jag har funderat lite på hur jag ska fira eller uppmärksamma den här dagen. Jag älskar att vara kvinna och idag är en yppelig dag att fira detta. Men samtidigt så känns det lite avigt att fira när det är så mycket orättvisor och ojämställdhet. Man ska nog inte tänka för mycket. Firar man så uppmärksammar man ju orättvisorna ändå, även om man gör det på ett annat sätt jämfört med att vara förbanand och skrika sig hes. Orättvisorna sitter till största del i strukturen, men om man sår lite söta och fina små frön hos människorna så kanske en förändring tillslut når upp till den struktur där de sitter. Lite filosofiska tankar såhär på morgonkvisten :)

Ta till vara på fullmånens kraft och gå ut och njut av kvinnodagen!

Container-fynd!

Det är inte alltid lätt att hålla sig lugn i vardagsstressen men jag tycker att jag klarar mig rätt så bra. Det har varit en himla massa att göra men för en gångs skull kan jag slappna av i det, priotera bort de minst viktiga sakerna och faktiskt strunta i dem helt istället för att försöka göra allting. Den här helgen har dessutom varit ett väldigt skönt avbrott. Min lediga helg från jobbet och jag lyckades stänga av alla pluggtankar under hela gårdagen. Det har varit hemmafix och en massa promenader och sådana trevligheter i gott sällskap.

Jag har dessutom fått hjälp med mitt första container-fynd! En fåtölj som jag har spanat in i en vecka eller något nu men har inte kunnat ta den. Men starka Johanna fixade det. Hon fick upp den från containern, och släpade upp den till vinden där den står nu i väntan på nästa beslut. Den är hel och fräsch med undantag för att den legat i en container med byggskräp. Så det blir väl att försöka göra den ren på bästa sätt och sedan göra plats för den i lägenheten :)Jag gillar den! Och det är dessutom en väldig studs i den :)
Nu blir det till att ta ett beslut om huruvida man ska göra något nyttigt plugg idag eller om man bara ska sitta och sticka och lata sig hela dagen... Mycket svårt val ;P

Regnbågsbarnet

Funderingar, te, livet, kärleken, kroppsmodifieringar och en himla massa garn

RSS 2.0